Timmer- en trappenbedrijf van Kooten class=

 

 

Wij werken alleen op afspraak

Steektrap

De steektrap is de meest simpele uitvoering van een trap. Timmer- en trappenbedrijf van Kooten maakt ook van een simpele steektrap iets bijzonders. We werken met duurzame houtsoorten en leveren kwalitatief hoogwaardige trappen die bij ieder interieur passen.

Wat is een steektrap?

De term ‘steek’ komt uit de bouwkunde en het gaat om een ononderbroken opeenvolging van ten minste drie treden. Heeft u een trap nodig die recht omhoog moet lopen? Dan kiest u voor een steektrap. Dat kan van minder steil tot heel steil, afhankelijk van de ruimte die u heeft. Hoe beperkter de ruimte, hoe steiler de steektrap geplaatst wordt. Bij Timmer- en trappenbedrijf van Kooten denken we graag met u mee om zo tot de beste oplossing voor uw (woon)ruimte te komen. We geven u graag advies over de juiste trap.

Voordelen steektrap

De belangrijkste reden om een steektrap te kiezen is de prijs. Een rechte steektrap is dankzij het eenvoudigere ontwerp goedkoper dan een trap waar een draai in zit. In een interieur waarbij de ruimte te beperkt is om een steektrap te plaatsen is een trap met een draai een goed alternatief. Daarbij heeft u de keuze uit een steek met kwart, kwart met steek of dubbel kwart trap.

Houten steektrap

Als timmer- en trappenbedrijf werken wij dagelijks met verschillende houtsoorten om de mooiste trappen te maken. De gekozen houtsoort bepaalt mede de sfeer die de trap aan de ruimte geeft. Vurenhout is een relatief goedkope houtsoort en wordt veel gekozen voor het maken van trappen omdat deze gemakkelijk te bewerken is. Maar ook een trap van essenhout is populair. Dit is een taai en sterke houtsoort. Wilt u meer uitleg over houten steektrappen of meer weten over de eigenschappen van de verschillende houtsoorten? Neem contact met ons op.

Steektrap van andere materialen

Naast hout zijn er ook andere materialen waar wij mee werken. Wat dacht u van een stalen trap of een trap van glas? Bekijk onze Specials pagina om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Door jarenlange ervaring en ons deskundig advies kunnen wij samen met u, uw ideale trap samenstellen.

Fotogalerij steektrappen

Wilt u zien hoe een steektrap er uit ziet? Bekijk onze foto galerij hieronder, voor voorbeelden van de door ons gemaakte steektrappen.
Maak een afspraak met Timmer- en trappenbedrijf van Kooten in Almere, bel 036-5244684 of mail info@timmerfabriekvankooten.nl.

Timmer- en trappenbedrijf van Kooten

Beoordeling 8.9 gebaseerd op 64 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist